(untitled) (Academicia Globe: Inderscience Research, 2022)
Aholi joylashuvining qadimiy va zich rayonlaridan biri Farg’ona vodiysi uch tamonda Pomir-Oloy, Tyanshan, va Farg’ona tizmalari bilan o’ralgan. Mintaqaning ichki tabiiy - iqtosodiy jihatdan yaxlitligi sersuv daryo va soylari mineral resurslari va ishlab chiqarish kuchlarining mujassamlashuvi ko’plab aholi manzilgohlarining to’planishiga asos bo’lgan. Maydoni uncha katta bo’lmagan vodiyda hududi respublika maydonining atiga 4 foizini tashkil qiladi. Ushbu maqolada Farg’ona iqtisodiy geografik rayonining rivojlantirish istiqbollari haqida batafsil yoritilgan.