MAMLAKATIMIZNING IQLIM VA GEOGRAFIK SHAROITIDA “AQLLI UYLAR”NI LOYIHALASHNING UMUMIY TASNIFI (Academicia Globe: Inderscience Research, 2022)
Ushbu maqolada Navoiy viloyatining iqlim va geografik sharoitida “aqlli uylar”ni loyihalashning ilmiy asoslari haqida fikr yuritilib, aqlli uylarni qurish hamda ularni jihozlash masalalari yoritib berilgan. Navoiy viloyatining imkoniyatlari hamda geografik xususiyatlari ham tahlil qilinib aqlli uylarni qurishda loyihalash mexanizmlari ishlab chiqilgan. Shuningdek, maqolada aqli uylarning xususiyalari, ularning imkoniyatlari haqida ham fikr-mulohazalar berib o’tilgan.